Naar Parijs

Naar Parijs

Naar Parijs, een gave ervaring!

Een bezoek aan Parijs is zeker de moeite waard. Hij staat bekend als de stad van de liefde en lichtstad. Wanneer je Parijs gaat bezichtigen dan kom je vaak tijd te kort. Er zijn zeer veel bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Daarom is een dag en zelfs een lang weekend is te kort. Het is beter om er minimaal een week te verblijven zodat je rustig alles kan gaan bekijken. In dit artikel komt u meer te weten over Parijs, en heeft u de mogelijkheid om treintickets te kopen om naar Parijs te gaan. Veel plezier met het kopen van de juiste treinkaartjes voor Parijs!

Bekijk hier meer over Parijs en treinkaartjes >>

Naar Parijs, leuke informatie:

Bezienswaardigheden.

  • Rondvaart

Naar ParijsWanneer je een rondvaart over de Seine maakt krijg je een goed overzicht van Parijs. De Seine loopt dwars door Parijs. De Seine komt langs de Notre Dam maar ook bijvoorbeeld langs de Eifeltoren en het Louvre. Wanneer je gebruik maakt van de Batabus dan kun je bij verschillende halten in- en uitstappen. Je kan dan gemakkelijk een van die gebouwen gaan bekijken die je een bezoek wilt brengen om vervolgens weer in te stappen en verder te varen.

  • Notre Dam

Deze kerk, die al meer dan 800 jaar oud is, is het meesterwerk van de Franse Gotiek. Het is een imponerend gebouw. Er vinden vele belangrijke zaken plaats zoals de begrafenis van generaal De Gaulle. De zuidelijke toren mag je beklimmen. Het telt 400 treden. Wanneer je boven bent word je beloond met een geweldig uitzicht over de stad.

  • Centre Pompidoe

Dit is het cultuurcentrum van Parijs. Het gebouw staat in een sterk contrast met de historische gebouwen die er omheen staan. Het is een zeer modern gebouw. Het heeft een buitenroltrap in een glazen buis. Wanneer je er naar binnen wilt, dan is het belangrijk dat je er vroeg aanwezig bent. Het is ook een belangrijk museum. Er zijn kunstwerken van Picasso, Miró en nog vele anderen.

  • Louvre

Het Louvre is het grootste museum ter wereld. Er zijn kunstwerken verzameld uit alle continenten. Om alles te bekijken heb je wel een maand nodig om dat te kunnen volbrengen.
Ander bezienswaardigheden

Naar Parijs met de trein?

Er zijn zeker nog veel meer bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren, Galerie Vivienne, Champs – Elysées, Montmartre, Parc de la Villette en nog vele anderen. Het is een stad waar u niet zomaar even uitgekeken komt. Ben je van plan om met de trein naar Parijs te gaan dan kan je op één van de blauwe links klikken voor meer informatie.

Bekijk hier de treintickets voor Parijs >>

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *