Dagje Parijs

Dagje Parijs

Dagje Parijs, een unieke ervaring!

Het is niet moeilijk een reden te bedenken voor een reisje naar Parijs. Misschien is je partner jarig, heb je iets speciaals te vieren of heeft de deelname aan een loterij eindelijk rendement opgeleverd. Een ander steekhoudend argument is dat je er gewoon even uit wilt. Niet iedereen heeft echter tijd voor een verblijf van een paar dagen. Uiteraard kun je – dankzij de snelle treinverbinding met de Thalys – ook gewoon een dagje Parijs doen. ’s Morgens weg en ’s avonds weer terug: het kan! Op deze pagina komt u meer te weten over een dagje Parijs, eventueel om met de trein te gaan. Bekijk hieronder leuke tips en handige weetjes over een dagje naar Parijs. Heel veel plezier met het bestellen van de treinkaartjes en geniet van een heerlijk dagje Parijs.

Bekijk hier de treinkaartjes voor een dagje naar Parijs >>

Dagje Parijs:

  • Gare du Nord

Dagje ParijsIn iets meer dan drie uur heeft de Thalys je van Amsterdam naar Parijs gebracht, inmiddels is het half tien in de morgen. Vermoedelijk heb je in de trein al iets gegeten om de eerste honger te stillen, maar nu wordt het tijd voor een echt Frans ontbijt. Rond het treinstation kun je kiezen uit verschillende brasseries. Natuurlijk neem je plaats op het terras, wat is er immers leuker dan de Parijse bedrijvigheid te bekijken onder het genot van een kop koffie en een verse croissant?

  • Rue de Rivoli

Indien je geen vastomlijnd plan hebt voor de dag is het leuk om naar de Rue de Rivoli te gaan. Vanuit het Gare du Nord kun je de afstand prima wandelend afleggen. Uiteraard is er ook het netwerk van de Parijse metro, de RATP. Een bezoek aan een van de ‘Grand Magasins’ mag niet op je programma ontbreken.
Lunchen doe je weer op een terras met uitzicht. In de omgeving van het ‘Hôtel de Ville’ zitten veel brasseries die de moeite waard zijn.

  • La Coupole

Voor Franse begrippen dineer je vroeg, maar ja: je moet nog een trein halen. La Coupole aan de Boulevard du Montparnasse is een van de betere restaurants van Parijs, maar zeker ook het meest befaamde. De Art Deco inrichting is uitermate fraai. Niet voor niets liet George Simenon zijn commissaris Maigret hier regelmatig terugkeren.

Dagje Parijs trein:

  • De Thalys

Om kwart voor elf ’s avonds rijdt de Thalys het Centraal Station van Amsterdam binnen. Na een enerverende dag heb je onderweg uit kunnen rusten. Gelukkig heb je de foto’s nog! Wil je overigens direct treinkaartjes boeken dan kan je op één van de blauwe links klikken voor meer informatie. Veel plezier met het uitzoeken van een mooi dagje Parijs en de treintickets.

Bekijk hier meer over de treinreis naar Parijs en treinkaartjes >>

Meer informatie over met de trein naar Parijs en andere informatie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *